Ексклюзив

Високий сезон: скільки коштує відпочинок у Карпатах?

14 Травня 2021
Aleksej Karyi Читать на русском

Зимовий відпочинок нерозривно пов’язаний з катанням на лижах чи сноуборді, а при одній думці про гірськолижний курорт згадується лише одне місце, куди українці прагнуть потрапити на канікули – Карпати. Скільки ж коштує відпочити на одному з найпопулярніших курортів України в лютому 2021 року розбирався Maanimo.

Зима в Карпатах – це справжня казка, коли природа навколо виглядає особливо велично і святково. Саме в цей період для туристів відкривається маса можливостей для справжнього зимового відпочинку. Десятки гірськолижних курортів пропонують свої послуги. Любителі екстриму зможуть насолодитися спуском з гірськолижних трас, а прихильники більш спокійного відпочинку зможуть відпочити на одному з карпатських спа-курортів.

Важко уявити повноцінний зимовий відпочинок без катання на лижах. Ландшафти в Карпатах прекрасно підходять для створення штучних і розширення природних трас. Саме тому в даній місцевості з’явилося так багато курортів, але найбільш вражаючим і улюбленим місцем відпочинку українців є, звичайно ж, Буковель.

Тут добре розвинена інфраструктура: в розпорядженні туристів 63 гірськолижних траси, а також можливість пройти навчання та орендувати необхідне спорядження. Більш того, на території курорту працюють кафе і ресторани, які пропонують автентичну кухню, а також є і розважальні центри і навіть СПА. На відпочинок в Буковель можна приїхати всією сім’єю, включаючи дітей, оскільки тут працюють спеціальні гірськолижні школи, де дітлахів вчить кататися на лижах і сноуборді. Також при готелях і комплексах працюють аніматори.

2511

Оренда житла та спорядження

Що ж стосується цінової політики, то Буковель вважається одним з найдорожчих гірськолижних курортів в Україні. Вартість оренди номера в готелі середньої руки становить від 450 грн на добу з людини, звичайно ж, в цю суму входить тільки проживання без харчування. Оренда будинку обійдеться в середньому від 1500 грн на добу, а зняти квартиру можна в районі 1300 грн.

Щоб покататися кілька годин на свіжому повітрі і погуляти гірськими стежками, необхідно утеплятися. Тому потрібно мати комплект для зимового сезону – термобілизну, надійні черевики і теплий верхній одяг. Повний комплект зимової амуніції обійдеться туристу в середньому в 3,3 тис. гривень: на лижний комбінезон піде 1200 грн, на трекінгові черевики – в районі 950 грн, за куртку доведеться віддати не менше 800 грн, термобілизна коштує в районі 500 грн, лижні штани – від 450 грн, а на теплі аксесуари у вигляді шапки і рукавичок піде близько 370 грн. Зібрати дитину на гірськолижний курорт обійдеться трохи дешевше – в районі 2 тис. гривень.

Ну а найбільшою статтею витрат стане для туриста спортивне спорядження, звичайно ж, якщо відпочиваючий планує обзавестися своїм комплектом і не орендувати його на курорті. Вартість черевик для катання на сноуборді стартує від 1250 грн за пару, сам сноуборд обійдеться в районі 800 грн, а лижі – в 1000 грн, ціна лижних черевиків стартує від 900 грн, лижних палиць – від 400 грн, шолома – від 560 грн, а лижної маски – від 500 грн.

входит в горнолыжное снаряжениеЯкщо ж немає бажання купувати спорядження, то його завжди можна взяти на прокат. Середня вартість оренди лижного комплекту в Буковелі стартує від 213 грн в день, взяти на прокат сноуборд коштує в середньому 80 грн в день. На інших популярних курортах вартість оренди спорядження трохи нижче: в Драгобаті – від 80 грн за прокат лижного комплекту і від 90 грн за сноуборд, в Славському орендувати лижний комплект можна навіть за 30 грн в день, а сноуборд – за 70 грн в день.

Провести уїк-енд в Карпатах можна і більш бюджетно, але потрібно знати місця і вибирати несвяткові дати, оскільки саме в свята ціни злітають до небес. Це стосується не тільки розміщення в готелі, а й харчування в кафе і ресторанах. Завдяки розумного підходу до вибору дат, туристи можуть вибрати автентичне житло за доступною ціною практично в будь-якій частині регіону.

Кращі варіанти бюджетного відпочинку в Карпатах – це готелі, які знаходяться на невеликій відстані від основних туристичних центрів. Від таких місць легко дістатися до будь-якої пам’ятки і локації відпочинку. При цьому ціни на проживання не такі високі, як в готельних комплексах на території курортів.

Є в Карпатах і традиційні готелі, які відрізняються своєю автентичністю. У таких готелях можна попаритися в справжній карпатській лазні з відварами з лікувальних трав, а також продегустувати смачні місцеві страви. Деякі комплекси мають на своїй території спа, басейн і навіть тенісний корт. Вартість розміщення в таких готелях стартує від 1700 грн на добу з людини.

Radisson Blu Resort Bukovel min

Бальнеологічні курорти

Крім активного відпочинку Карпати раді запропонувати туристам і бальнеологічні курорти, які функціонують протягом всього року. До них відноситься курорт в Татарові, який приймає гостей з початку двадцятого століття. Відпочинок на цьому курорті дозволить не просто розслабитися, але і поправити здоров’я, а також провести відпустку в одному з найкрасивіших місць України і Європи.

 Шанувальникам спокійного відпочинку припаде до смаку чисте гірське повітря, просочене запахом хвої, відсутність промислових міст в багатокілометровому радіусі, а також тиша. Крім того, курорт Татарів розташований недалеко від Буковелі, а це значить, що можна поєднати приємне з корисним – насолодитися відпочинком в дерев’яних будиночках в горах, а потім переключитися на активний відпочинок.

Залишіть коментар

Коментарі